PRAKTIJK
SYSTEEMTHERAPIE
GRONINGEN
MARDOU MEIJERMAN

Vertrouwenspersoon

Vertrouwenspersoon van Jeugdstem

Heb jij te maken met de jeugdzorg? Dan is het goed om te weten dat je altijd kunt praten met een vertrouwenspersoon. Een vertrouwenspersoon is iemand waarmee kinderen, jongeren, ouders of pleegouders in vertrouwen iets kunnen bespreken. Dus zonder dat een ander te horen krijgt wat er is besproken. 

Een vertrouwenspersoon kan informatie geven over hoe de jeugdzorg in elkaar zit, wat je kunt verwachten, wat je rechten zijn, hoe je een gesprek op gang kunt brengen als iets je dwarszit, en hoe je een klacht kunt indienen. De vertrouwenspersoon adviseert en ondersteunt je hierbij. Daarbij kijken zij altijd welke ondersteuning jouw voorkeur heeft.

Gesprekken met de vertrouwenspersoon Jeugdstem zijn vertrouwelijk. Zonder jouw toestemming gebeurt er niets. De vertrouwenspersonen van Jeugdstem zijn onafhankelijk en niet aan de praktijk verbonden en kosteloos te benaderen op onderstaande gegevens.

Contact met Jeugdstem:

Bel gratis naar 088 – 555 1000

Chat met een vertrouwenspersoon via www.jeugdstem.nl. De chat is open van maandag t/m donderdag van 16.00-20.00 uur en op vrijdag van 15.00-17.00 uur.