PRAKTIJK
SYSTEEMTHERAPIE
GRONINGEN
MARDOU MEIJERMAN

Tarieven en vergoeding

VERGOEDINGEN
In geval van behandeling bij relatieproblemen in een gezin met kinderen kan de behandeling in bepaalde gevallen worden vergoed vanuit de Jeugdzorg door één van de noordelijke gemeenten.

Heb je een aanvullende zorgverzekering? Dan is de kans groot dat je verzekeraar de therapiekosten gedeeltelijk vergoedt. De therapie valt onder “psychosociale zorg”. Zie hiervoor het vergoedingenoverzicht.

Twijfel je of je via je verzekering recht hebt op vergoedingen? Neem dan contact op met je zorgverzekeraar.

De vergoedingen van de zorgverzekering zijn vastgesteld per verzekerd persoon. Dekt een verzekering de therapiekosten, dan heeft iedere verzekerde partner recht op de vastgestelde vergoeding. Voorbeeld: zowel jij als je partner hebben een aanvullende zorgverzekering. Volgens het vergoedingenoverzicht vergoedt de verzekering bijvoorbeeld veertig euro per gesprek. In dat geval ontvang je samen niet veertig, maar tachtig euro per gesprek.

Een sessie voor partner-relatietherapie duurt, tenzij anders afgesproken, 90 minuten.

Afzeggingen
Je kunt een gemaakte afspraak tot 24 uur voor aanvang van een gesprek kosteloos wijzigen of annuleren. Annuleer of wijzig je een afspraak binnen 24 uur voor aanvang, dan worden de kosten daarvan in rekening gebracht.

SOORT
TARIEF
Gezinstherapie met minderjarige kinderen, evt. bij scheiding: Na afgifte van een beschikking door de gemeente, volledig vergoed.
Gezinstherapie met meerderjarige kinderen:€ 125,- per 60 minuten
Relatietherapie:€ 125,- per 60 minuten
Individuele therapie:€ 125,- per 60 minuten